Thursday, April 29, 2010

Fly with0ut wings

Tajuk dah best tapi benda yang aku nak cite best ke?
Inilah kisah tiga sekepala, Aku, Baha dan Afifi.
Kisah berlaku pada duapuluhsembilan aribulan empat duaribusepuluh.

This is how the story started.
Pagi tu ada perlawanan bola diantara Barcelona dengan InterMilan.
Situasi malam tu, aku tengah tidur dan afifi tengah 0n9 gune laptop aku.
Aku tengah lena tidur pastu datang jembalang serang bilik aku.
Jembalang ini bernama Baha.
Dia datang takpe agi, die kejut aku pulak tu.
Aku pun dengan muka mamai bangun juga.
Ingat nak mintak topup kat aku, rupenya nak mengajak aku tengok bola.
Aku pun kata "Baru kul 12. Lambat lagi nak start".
Die pun reply "Kita tido dulu. Then 2.30 kita gerak pergi As-Salam".
Bangun2x je tengok afifi masih menghadap laptop melayan Facebooknya.
Tengok jam dah kul 2.30. Time tu Baha pun dah terjaga.
Kitaorang dah buat plan.
Plan A- Panjat pagar tepi sampah.
Plan B- Lalu ikut pintu utama. Mintak kebenaran Pak Guard misai yang garang tu!
Plan C- Panjat pagar kat belakang surau.
Kita0rang pun pikir. Plan B macam susah je. Senang kant0i.
Kita0rang pergi tengok Pak Guard dari atas. Rupenya ada ramai agi yang gile bola kat bawah tu.
Ada jugak yg berani mintak kebebnaran Pak Guard misai tu.
Kitaorang perhati punye lama. Tengok diorang tak lepas.
Plan C je tinggal. Terpaksa gune jugak plan nie. Takde jalan laen dah.
Terus gerak pergi belakang surau. Baha dah panjat dulu pastu aku pulak.
Time afifi nak panjat tu. Kete bawah nie lalu.........
Adeh!
Bersinar-sinar lampu kat atas kete die.
Kete tu dah lepasi kitaorang pastu tetiba die stop.
Stop takpe agi. Mungkin die nak maen drift kat situ. Yang aku herannya die pergi reverse kete die lak.
Seram sejuk aku terus!
Aku dengan Baha dah start maen pusing-pusing tak tentu hala dekat longkang tu.
Dua orang dalam kete tu. Diaorang turun pastu suluh lampu kat Aku ngan Baha.
Dengan perasaan terpaksa, Aku dengan Baha pun pergi jumpe dengan diorang.
Polis tu tanya "Nape panjat pagar nie?"
Aku pun dengan selamba cakap "nak tengok bola"
Polis tu tanya agi "Korang tinggal dekat ostel nie ke?"
Aku pun reply "Yup"
Polis tu cakap "Nak tengok bola pun kena panjat pagar ka? Lalu pintu utama tak boleh ka?"
Aku balas lagi "Pak Guard tu tak kasi kitaorang keluar  tengok bola. Then kita0rang pun panjat la pagar"
Then polis tu mintak IC aku.
Aku dah garu kepala. Then aku cakap "IC tinggal kat bilik"
Pastu polis tu tanye soalan pelik kat Aku dengan Baha. "Korang asal mana?"
Aku cakap "Selangor"
Baha cakap "Kedah"
Apa kaitan Barcelona, InterMilan, Selangor dan Kedah?
Nvm,
Just forget about it.
Pastu polis tu terus belah dengan kete die.
Fuh!
What a relief!
Mati aku kalau aku kena tahan. T_T
Dah la ada peksa esoknya.
Lepas polis tu belah, Aku terus kol afifi suruh kluar.
Finally, we arrive at As-Salam.
Sampai je, bola dah start 8 minit.
Terus cari port yang selesa untuk tengok TV.

Memang best aku tengok Barca maen.
Memang terbaek!
Walaupun kalah Barca tetap dihatiku!

Aku order Teh Ais dengan satu Roti Kosong.
Tengok die kasi bill RM2.60.
Teh Ais RM1.70 Roti Kosong RM0.90.
Kawan aku order Air Kosong.
Air Kosong je RM.0.50.
Boleh lak die naekkan harge barang sesuka hati die. =.="

So nasihat terakhir aku.
Just be cool in whatever situation!

4 comments:

miss hav0c said...

pewittttt

Muhammad Afifi said...

hahahahaha hidup barca!!! ku korbankan malamku bertarung bersama polis nk tgk kemenanganmu!! walaupun menang tp kalah agreget barca tetap dihati ku.....peace mabuk n baha..sok2 kite wat lg ae...^_^

sweeTSour said...

ahha mmg btol2 fanatik ngn bola....seb baek dia minta ic je..kalo dia minta duit abes la..haha

Mabuk! said...

Time tu ada 5 hengit je dlm p0ket!
haha!

Related Posts with Thumbnails