Friday, April 9, 2010

Hobiku semasa Berbasikal

p/s:Gambar diatas bukan gambar sebenar basikalku.
Oh basikal!
Mengapa kau sungguh cantik dipandang dan sedap ditunggang?
Bermulalah kisah basikal "BMX"ku semasa ku sekolah rendah dan menengah.
Apa korang rasa aku akan buat mse menunggang basikal?
Aku nk kongsi hobiku semasa berbasikal.

1.Aku shuke kire berapa kereta yang aku telah potong sepanjang perjalanan aku pergi dan balek sekolah terutama kereta yang sedang berhenti semasa lampu isyarat warna merah.
2.Kalau aku nampak awek lalu sebelah aku sama ada yang ada di dalam kete, atas moto or jalan kaki, aku shuke bawak basikal laju-laju sampai aku penat bru aku bawak perlahan balik.
3.Kalau aku nampak kwn aku bwk moto kt sebelah, aku terus cuba sedaya upaya dengan tenaga yg aku ada untuk memotong die menggunakan basikal "BMX"ku.
4.Aku shuke bawak basikal tanpa henti selagi tak sampai ke destinasi. Kalau ada halangan, aku akan cube cari jalan alternatif laen dengan cilok kt celah-celah kete, moto, dan mana-mana jalan yg boleh ku gunakan.
5.Time hujan kelemahanku. Aku sanggup meredah hujan untuk sampai cepat ke rumah walaupun ketika itu hujan lebat. Habis basah+kotor baju sekolahku tapi aku redah jugak tanpa memikirkan akibatnya. Balik rumah kena marah dengan mak pulak. Bak kata iklan febreze, KEKOTORAN MEMBAWA PENGALAMAN.
6.Last but not least, aku shuke control machoku semasa berbasikal walaupun dah berpeluh. =.="

Penat aku menulis
Giliran korang komen pulak:)

5 comments:

nAzmiN said...

haha..comeylll

Muhammad Afifi said...

yela 2 pis.. cun seh basikal ko..tp cun lg basikal mountain bike aku..hahaha ..>.>

Mabuk! said...

BMX la best!
leh buat skill:D

M!Er4N said...

bro jom join contest yg mnawarkan hdiah lappy acer n rm20 per refferal

http://www.mieran87.co.cc/2010/04/jom-rebut-acer-aspire-one-at.html

☎ⓣ❤ⓚ☎! said...

haha...part control macho tu yang x leh tahan uh..haha

Related Posts with Thumbnails