Thursday, September 16, 2010

Zaman sekolah

Suhaili!
Itulah nama yang selalu keluar daripada mulut cikgu.
People around me lebih senang ingat nama ayah saya berbanding nama sy.
Kalau jumpe mesti "Suhaili" yang muncul dulu.
Itulah yang membuatkan cikgu mudah mengingati sy.

Ada satu hari nie best.
Masa untuk dapat kertas exam.
Penat jawab mesti nak tau result dia kan?
Nie la masa paling exciting.
Target markah nak tinggi je.
Real result belakang cite.
Subject : Geografi
Cikgu : Garang.
Time tu pulak dia buat satu permainan.
Best pulak permainan dia.
Sape dapat markah rendah daripada 80 boleh pilih nak jalan itik tiga round kat corridor atau nak kena penampar dengan cikgu.
Lagi la excited nak tau result.
Seorang demi seorang nama disebut.
Ramai yang tak dapat mencapai target yang cikgu ingini.
Maka ramai yang memilih jalan itik.
Tak kira jantina.
-,-"
Finally sampai nama sy.
"Muhammad Hafiz Bin Suhaili"
Nama penuh tu!
Terus bangun amik kertas kat depan.
Perlahan perlahan terbalikkan kertas.
Tengok markah dapat tujuhpuluhlapan je.
Lagi dua markah je nak dapat 80.
Adeh!
Terpaksa maen permainan jugak.
Dengan berfikir secara rasional.
Kalau jalan itik kat luar kelas laen tengok.
Maka pilih untuk ditampar.
Pelajar sama kelas je tahu.
Macam mane bunyi kena tampar ye?
"slap"
Pergh!
Memang kuat cikgunya tampar.
Dah la cikgu perempuan lak tu.
Lepas kena tampar terus duduk.
Act like nothing happen.

Dah la korang.
Tata.
Baru je nak start buat keje setelah nak dekat dua minggu cuti.
Hopefully can finish it all work before the holiday over.
Let's do it together!

1 comment:

Mr.IX said...

maybe diorg kena denda kot...

bru follow blog ni rupanya...huhu

Related Posts with Thumbnails